KLEDINGADVIES

2 dagen voor de shoot
Zorg dat je de dagen voor een fotoshoot voldoende water drinkt. Je wilt er niet uitgedroogd uitzien. Scheer of onthaar alle delen die zichtbaar zullen zijn tijdens de fotoshoot. Ga eventueel naar een schoonheidsspecialiste om je te laten epileren.
Waxen, harsen en epileren doe je minimaal 2 dagen van tevoren.
Ook zonnen kun je beter niet doen in de twee dagen voor de fotoshoot. Een verbrande huid en/of strepen zijn erg duidelijk zichtbaar op de foto. Gebruik liever geen zelfbruiner, dit oogt niet natuurlijk.
Sieraden die je niet op de foto wilt kun je het beste een paar dagen ervoor al af doen. Let ook op of ze niet te veel witte strepen achterlaten. In dat geval kun je ze het beste een tijdje niet dragen.
Controleer van tevoren of je ondergoed niet aftekent door de kleding heen. Probeer verschillende kleuren ondergoed en kijk wat het beste werkt onder welke kleding. Gebruik hierbij voldoende (dag)licht zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een zwarte BH onder een wit topje is zelden een goed idee.
2 uur voor de shoot
Zorg dat de schoenen die je tijdens de fotoshoot draagt schoon zijn. Draag andere schoenen onderweg naar de shoot.
Draag geen strak zittende kleding als je naar de fotoshoot komt. Striemen blijven minstens een half uur zichtbaar. Denk hierbij ook aan je sokken, BH, ringen enzovoort.
Algemene tips
Trek geen kleding met drukke prints aan.
Hoe wil je overkomen op de foto? Casual, glamoureus, formeel, professioneel … Let hier op bij je kledingkeuze.
Meerdere personen, stem de kleuren op elkaar af
Jeans met een wit shirt geeft een tijdloos effect
Pas op met sieraden, ze kunnen storend overkomen op de foto
Denk niet alleen aan je kleding maar ook aan je haar, je make-up, je handen en nagels
Gezinsfotografie/Groepsfotografie
Om te voorkomen dat 1 persoon domineert op de foto kunt u het beste allemaal kleding aantrekken in
dezelfde tinten. Bijvoorbeeld een wit shirt/blouse en jeans.
Kinderen
De aandacht moet uitgaan naar het kind, het mooiste is daarom om uw kind lichte effen kleding aan te trekken. Als er meerdere kinderen tegelijkertijd gefotografeerd moeten worden stem dan de kleuren op elkaar af. Een wit shirt en een jeans/jeansrokje geeft een tijdloos effect. Voor een kleurenfoto is het ook leuk om een heel kleurig (effen) shirt mee te nemen. Bijvoorbeeld een turquoise shirt.
Schoenen en sokken worden niet gedragen tijdens de reportage, blote voeten geven een mooier beeld.
Maar …, het belangrijkste, kies voor kleding waarbij uw kind zich prettig voelt!
Baby’s
Baby’s zijn wel heel erg schattig bloot, naturel.
Dit komt ook heel erg mooi over in zwart wit.
Let erop dat de kleine niet net een van de dagen ervoor zijn of haar prikjes heeft gehad, want dan is het beter de reportage even uit te stellen
Zwangerschapsfotografie
Rond de 32-36 weken is je buik het mooiste om te fotograferen. Trek voor de fotosessie geen strakke kleding aan, dit laat afdrukken achter op je huid! Zwarte of witte kleding is mooi, evenals een strak topje wat je omhoog kunt schuiven of een een blouse die eigenlijk niet meer dicht gaat; alleen het bovenste knoopje of bijvoorbeeld een strakke jurk. Voor een witte of zwarte broek die niet helemaal meer past, is een witte of zwarte buikband een oplossing. Neem zelf leuke accessoires mee voor op de foto zoals: schoentjes, pantoffeltjes, knuffeltjes, rammelaar, speelgoed etc…
Zwangerschapsfotografie bloot
Wil je blootfoto’s van je zwangerschap? Voorkom dan afdrukken en striemen van knellende kleding in je huid(door bijvoorbeeld een strakke broek, sokken, bh of sieraden) door ruim van te voren wijde kleding te dragen.
Achtergrond
U kunt bij ons kiezen uit meerdere achtergronden
Wij hebben een witte, zwarte, grijs of andere achtergronden. Zwarte kleding geeft een heel mooi effect op zowel witte als een zwarte achtergrond. Zeker bij een volwassen persoon. Bij zwarte kleding op een zwarte achtergrond is het mooi om een shirt/blouse aan te trekken met een mooie hals uitsnede. Op een zwarte achtergrond springt het er mooi uit door het grote contrast.
Witte kleding en pastelkleurige kleding geeft ook een heel mooi effect, heel naturel op een witte achtergrond, in zwart-wit of kleur.
Meenemen
Kleding, zoveel als je kunt dragen.
Neem accessoires mee, denk hierbij aan sieraden, hoeden, sjaals, tassen, (zonne)brillen, bloemen, knuffels etc.
Hou er rekening mee dat wij meestal vragen om schoenen en sokken uit te doen bij de fotoshoot! Dit zijn heel wat adviezen en natuurlijk ben je vrij om uit te kiezen wat je draagt (het is tenslotte jouw fotoshoot) !